1. What was the early name of Shahjahan ?

Answer: Khurram

2. Which Mughal Empire’s period is considered as the Golden Age of Mughal Architecture ?

Answer: Shahjahan

3. Which Mughal Empire is known as the Prince of Builders ?

Answer: Shahjahan

4. Who is the architect of Tajmahal ?

Answer: Uztad Iza

5. Which Mughal Empire built the Redfort ?

Answer: Shahjahan

6. What is the Gate way of Redfort called as ?

Answer: Lahore Gate

7. Which is the biggest masjid in India ?

Answer: Juma Masjid in delhi which is constructed by Shahjahan

8. Who built the famous Peacock Throne ?

Answer: Shahjahan (It was abducted by Nadirshah)